WEBINAR: ITSM Dashboard

Een gebrek aan actueel inzicht in trends en prestaties is een grote hinderpaal voor het effectief leidinggeven. Zonder actuele informatie komt leidinggeven neer op ‘sturen in de mist’. 

Wil jij meer sturen op klantresultaat? Bekijk dan onze on-demand webinar waarin we toelichten hoe we kale data van servicemanagementtools zoals TOPdesk, 4me, ServiceNow en Ultimo omzetten in stuurdata.

Bekijk Webinar

Na het invullen van het formulier ontvang je per mail de link naar onze on-demand webinar waarin o.a. de volgende zaken worden behandeld.

Vul je gegevens in

Haal het meest uit je data

Het ITSM Dashboard gaat verder dan aantallen

Servicemanagementtools als TOPdesk, Ultimo, 4me en ServiceNow verzamelen veel waardevolle data. Data waar weinig mee wordt gedaan. Nog niet in ieder geval. Het ITSM Dashboard brengt daar verandering in. Het ITSM Dashboard verzamelt de data vanuit je servicemanagementtool, verrijkt deze en vergelijkt het met oudere data en presenteert deze in waardevolle visualisaties. Zo kun jij daar snel en gemakkelijk de juiste conclusies uit trekken en je werkwijze optimaliseren.

Intuïtief

Flexibel

Efficiënt

Veilig

Inzicht in processen en productiviteit

De informatie in het dashboard geven de prestaties van de teams en processen overzichtelijk en vergelijkbaar weer. De uitgebreide filteropties brengen exact die stuurinformatie in beeld die je nodig hebt, waardoor teams en processen verder kunnen groeien.

Inzicht in de actuele prestatie

Met het ITSM Dashboard krijg je inzicht in de actuele prestatie. Wat is bijvoorbeeld de klanttevredenheid? Of de gemiddelde looptijd van calls? In het dashboard kun je precies zien waar of bij wie problemen ontstaan en dus ook waar je kunt beginnen met het maximaliseren van je prestaties.

Van taakgericht naar resultaatgericht

In het ITSM Dashboard zie je het precieze resultaat van je inspanningen. Iedereen kijkt bovendien naar hetzelfde, waardoor iedereen dezelfde trends voor zich heeft. Dit zorgt voor eensgezinde beslissingen door het gehele team. Zo ga je van taakgericht- naar resultaatgericht werken.

Veelgestelde vragen

Het Dashboard maakt trendmatige ontwikkelingen van resultaten zichtbaar, voor zowel de teams, processen als de verschillende IT-services.

Het dashboard is zowel bedoeld voor leidinggevenden omdat het hun stuurinformatie biedt, maar ook voor de professionals omdat het hun inzicht biedt in hun bijdrage aan de serviceprestaties.

Als het bijdraagt aan het verbeteren van de service-prestaties en als het de professionals motiveert in hun werk en de leidinggevenden het effect van hun keuzes kunnen herkennen.

Het dashboard is niet een Big Brother die teams en processen in de gaten houdt, het is een hulpmiddel om het werk beter en leuker te maken.

Alle IT-organisaties willen goede IT-diensten leveren, werken met dezelfde processen. Het dashboard werkt alleen niet als men kiest voor een eigen complexe werkwijze.

Nee, het dashboard laat tool-onafhankelijk de informatie zien en is met eenvoudige filters voor iedereen eenvoudig te gebruiken.

Het dashboard biedt voor iedere functie of rol uitgebreide filtermogelijkheden waar de relevante stuurinformatie beschikbaar komt en de eigen prestatie inzichtelijk wordt.

Dat is afhankelijk van het doel, voor het optimaliseren van de inrichting van de werkwijze is wekelijks voldoende, voor het besturen van de operatie is frequent bekijken beter.
De basis van het dashboard is snel en eenvoudig te begrijpen en te gebruiken. Toenemende ervaring en kennis maakt het mogelijk steeds meer waarde uit het dashboard te halen.
Ja, voor de gebruikers van het dashboard zijn een toenemend aantal uitleg video’s beschikbaar.